Van tijd tot tijd vinden er spontane activiteiten plaats in de buurt, georganiseerd door mensen met een leuk idee: samen zingen, een high tea, een straatlunch…Via de wijkvereniging (secretaris@prinsejagt3.nl) kunt u snel in contact komen met mensen die ook enthousiast zijn en eventueel behulpzaam zijn met het regelen van vergunningen, financiën en organisatie. En wie weet groeit een dergelijke actie uit tot een buurtbreed evenement! Onderstaand vind u een aantal activiteiten die door bewoners worden georganiseerd.

Door het jaar heen is er regelmatig iets te vieren voor de kinderen in de buurt. Een werkgroep van enthousiaste jonge ouders organiseert activiteiten rond bijvoorbeeld Pasen, Koningsdag en Halloween.

Onderstaand vind u een aantal activiteiten die door bewoners worden georganiseerd.


Muziek in de wijk


Voorgaande jaren zou er begin september de aankondiging van Muziek in de Wijk in de brievenbus zijn gevallen. Elk jaar is Muziek in de Wijk op de eerste zondag van november na de eerste zaterdag van november, de jaarlijkse groenopruimdag.

Muziek in de Wijk is een middag met thuisconcerten voor jong en oud met alle muziekgenres (van Bach tot Blues) Het zorgt voor muzikaal plezier van muzikanten en luisteraars en voor verbinding in de wijk. Na lang wikken en wegen is er besloten om Muziek in de Wijk uit te stellen i.v.m. de Corona maatregelen. In overleg met enkele muzikanten uit de wijk is besloten voor een nieuwe vorm, namelijk Muziek in de Tuin. De opzet blijft hetzelfde: thuisconcerten met in plaats van een open deur een open tuinhek.

Muziek in de Wijk verschuift dus van november naar juni. De voorlopige datum is zondagmiddag 26 juni 2022. De oproep aan muzikanten om mee te doen (en tevens de go/no go-beslissing) komt dan medio maart in de brievenbus


Halloween

Zondag 31 oktober 2021 is het Halloween en ook in onze wijk spookt het die avond. De kinderen uit Prinsejagt 3 kunnen tussen 18.30 en 20.30 uur griezelen langs de deuren!
De kinderen trekken hun griezelkostuum aan, schminken hun gezicht of dragen een eng masker. Ze bellen aan bij deelnemende huizen voor een ‘trick or treat’. Meer informatie.


Bootcamp

Sinds enkele maanden ontmoet een groepje wijkbewoners elkaar op het grasveldje van de Neumannlaan om samen te bootcampen.

Deze activiteit is spontaan ontstaan. Door de coronabeperking van de afgelopen tijd bestond er behoefte om meer buiten te sporten. Wijkbewoners van jong tot oud, zijn elke zaterdagmoren om 9 uur van harte welkom om een keer, of vaker natuurlijk, mee te doen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden en het kost niets. Het niveau van de oefeningen kies je zelf. Nieuwsgierig? Kom gerust kijken.