Van tijd tot tijd vinden er spontane activiteiten plaats in de buurt, georganiseerd door mensen met een leuk idee: samen zingen, een high tea, een straatlunch…Via de wijkvereniging (secretaris@prinsejagt3.nl) kunt u snel in contact komen met mensen die ook enthousiast zijn en eventueel behulpzaam zijn met het regelen van vergunningen, financiën en organisatie. En wie weet groeit een dergelijke actie uit tot een buurtbreed evenement!

Door het jaar heen is er regelmatig iets te vieren voor de kinderen in de buurt. Een werkgroep van enthousiaste jonge ouders organiseert activiteiten rond bijvoorbeeld Pasen, Koningsdag en Halloween.

Onderstaand vind u een aantal activiteiten die door bewoners worden georganiseerd.

Zie de agenda voor geplande activiteiten.


Muziek in de wijk

In voorgaande jaren was Muziek in de Wijk op de eerste zondag van november, vaak na de jaarlijkse groenopruimdag.

Muziek in de Wijk is een middag met thuisconcerten voor jong en oud met alle muziekgenres (van Bach tot Blues). Het zorgt voor muzikaal plezier van muzikanten en luisteraars en voor verbinding in de wijk. Zie hier voor foto’s.

Door de coronamaatregelen moest Muziek in de Wijk noodgedwongen een paar keer uitgesteld worden. In overleg met enkele muzikanten uit de wijk is besloten voor een nieuwe vorm, namelijk Muziek in de Tuin. De opzet blijft hetzelfde: thuisconcerten met in plaats van een open deur een open tuinhek.

Muziek in de Wijk verschuift daardoor van november naar juni. De oproep aan muzikanten om mee te doen (en tevens de go/no go-beslissing) komt dan medio maart in de brievenbus.


Halloween

Meestal is Halloween op 31 oktober en ook in onze wijk spookt het die avond. De kinderen uit Prinsejagt 3 kunnen tussen 18.30 en 20.30 uur griezelen langs de deuren!
De kinderen trekken hun griezelkostuum aan, schminken hun gezicht of dragen een eng masker. Ze bellen aan bij deelnemende huizen voor een ‘trick or treat’.

Soms wordt voor een andere datum gekozen. Houd dus de agenda in de gaten.


Bootcamp

Deze activiteit is spontaan ontstaan naar aanleiding van de coronabeperkingen. Er was behoefte om meer buiten te sporten. Een groepje wijkbewoners ontmoet elkaar op het grasveldje van de Neumannlaan om samen te bootcampen.

Wijkbewoners van jong tot oud, zijn elke zaterdagmorgen om 9 uur van harte welkom om een keer, of vaker natuurlijk, mee te doen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden en het kost niets. Het niveau van de oefeningen kies je zelf. Nieuwsgierig? Kom gerust kijken.