Belangrijke activiteit is de onderlinge attendering en alarmering wanneer er iets gaande is in de wijk/omgeving, zoals inbraak, vandalisme, fietsendiefstal of het signaleren van verdachte personen. U kunt denken aan bijvoorbeeld “klusjesmannen” of personen die op een opvallende manier de huizen bekijken.

WhatsApp-groep

Meldingen, eventueel met foto, kunnen gedaan worden via de WhatsApp-groep “Preventie Prinsejagt 3”. Iedere bewoner van onze wijk kan zich bij deze groep aanmelden. De gegevens hiervoor staan op de achterzijde van de nieuwsbrief. Belangrijk is om de melding zo snel mogelijk te doen en eventueel ook de politie op de hoogte te stellen.

Politie 0900-8844 en bij spoed 112

Babbeltrucs

Kijk uit voor mensen die met een smoesje binnen willen komen!

Naast inbreken of insluiping, bedient het dievengilde zich steeds vaker ook van allerhande babbeltrucs om bij mensen binnen te komen. De politie en de Buurtpreventie maken zich daar zorgen over. Oplichters en dieven proberen u van alles op de mouw spelden met maar één doel: bij u binnenkomen en u iets afhandig maken. Het kan zijn dat u voelt dat er iets niet in de haak is, maar het onbeleefd vindt om zo iemand niet te woord te staan of binnen te laten. Toch … laat nooit onbekenden binnen, hoe onaardig u dit ook vindt!

Meer informatie kunt u vinden d.m.v. deze link Babbeltruc (politie.nl)

Cybercriminaliteit

Steeds vaker worden mensen opgelicht via de computer of de mobiele telefoon. De Politie Woensel Noord heeft het filmpje hieronder gemaakt over dit onderwerp.

Maak het ze niet te makkelijk

Op deze website van de overheid is veel informatie te vinden over je veilig voelen in je eigen omgeving. U vindt op deze pagina o.a. filmpjes waarin wordt uitgelegd wat phishing is en wat spoofing is.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Op hun website staan o.a. een aantal 360-graden video’s over veiligheid.