De wijk Prinsejagt 3 ligt tussen de Gerretsonlaan, Huizingalaan, 1e Lieven de Keylaan en de Oude Bossche Baan. Prinsejagt ontleent zijn naam aan een kleine boerenhoeve die aan de Oude Bossche Baan 6 stond (nu in de Achtse-Barrier). De wijk werd in 1963/64 gebouwd en was destijds onderdeel van de meest noordelijke uithoek in Eindhoven, ook wel Ontginning genoemd. De huizen uit die tijd zijn ontworpen door architect David Zuiderhoek. Meer hierover kunt u lezen in het artikel dat in oktober 2022 verscheen in de Nieuwsbrief van de Vereniging Wijkbelangen Prinsejagt 3.

Vanaf 1988 werd de wijk op enkele randlocaties (Gerretsonlaan, Serlioweg en Isidorusweg) uitgebreid tot haar huidige omvang van 344 panden.

De wijk Prinsejagt staat vermeld in de Wikipedia.

Ooit lag de wijk Prinsejagt 3 op het randje van de stad. Nu ligt ze midden in Woensel. Het is nog altijd een fijne en rustige woonplek met brede straten, veel bomen en groen. Er zijn mensen die er al 50 jaar met genoegen wonen. Tegelijkertijd blijft de wijk zich ook voortdurend verjongen, omdat de woningen nog altijd voldoen aan de wensen van jonge gezinnen. Vanaf het begin waren de bewoners zich ervan bewust dat een buurt aandacht en voortdurende zorg nodig heeft. Dat geldt zowel voor de staat van onderhoud van de woningen, voor de inrichting van de openbare ruimte als voor de sociale aspecten. De laatste jaren is verduurzaming van de woningen een belangrijk thema geworden.

De wijkvereniging Prinsejagt 3 bestaat al van oudsher. Het bestuur van de wijkvereniging heeft niet de taak (of wens) om van alles voor de buurt te organiseren en te bedenken, maar brengt mensen bij elkaar die een bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van wonen en leven.

map-pj3b

Grotere kaart weergeven