De WhatsApp-groep van de Buurtpreventie Prinsejagt 3 begint steeds meer vorm te krijgen en de leden gaan WhatsApp vaker gebruiken om meldingen in de buurt door te geven.

In de afgelopen maanden zijn de volgende berichten verstuurd:

3/12     Waarschuwing Babbeltruc (Otto van trapliften)
6/12     Diefstal zorgtas uit auto Gerretsonplein
16/12   Diefstal TomTom uit auto Vanvitelliweg
18/12   Waarschuwing voor student die wil komen kijken hoe energiezuinig de woningen zijn
28/12   Verdachte man in gangetje Sansovinostaart/Roosenburgstraat
30/12   3-delige ladder vereniging ontvreemd
21/12   Verdachte mannen in gangetje Roosenburgstraat
21/12   Fiets ontvreemd uit tuin Gerretsonlaan
6-7/1    Poging tot inbraak Fontanalaan
15/2     Inbrekers op heterdaad betrapt op Serlioweg

Vooral de babbeltrucs bij meestal ouderen zijn nog steeds actueel. Minstens éénmaal per dag wordt er een melding van een babbeltruc bij de politie gedaan. Mocht iemand met een dergelijke babbeltruc bij u aan de deur komen is het raadzaam om dit zo spoedig mogelijk via de Whatapp aan de bewoners van onze wijk bekend te maken zodat zij gewaarschuwd zijn.

De daders van de poging inbraak op maandag 15 februari konden zéér snel door de politie aangehouden worden door het alert reageren van buurtbewoners en het gebruik van de WhatsApp zodat andere bewoners van de wijk op de hoogte waren wat er zich afspeelde en eventueel konden uitkijken naar de daders.

Inmiddels is het zo dat er 256 leden aan een WhatsApp groep toegevoegd kunnen worden. Men kan zich dus nog steeds aanmelden voor de WhatsApp-groep “Buurtpreventie Prinsejagt 3” via het mobiele nummer 0618331938. Een kort berichtje met uw naam en adres en het verzoek om als lid toegevoegd te worden is voldoende. U krijgt vervolgens via de WhatsApp een bevestiging dat de aanmelding heeft plaatsgevonden.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe flyer over de Buurtpreventie waarbij WhatsApp een belangrijke rol speelt. We hopen de flyer vóór de komende zomer huis-aan-huis in de wijk te verspreiden.