In de vorige Nieuwsbrief stond een artikel over de groei en bloei van zonnepanelen in de wijk. Een stap op weg naar klimaatneutraal wonen.

Samen met 040energie organiseren we op 20 maart 2016 een open dag in de wijk. Het is dan mogelijk om in 5 verschillende type woningen het zonnepanelensysteem (omvormer, zonnepanelen, installatie) te bekijken en vooral de ervaringen van de gebruikers te horen. Ervaringen bij de keuze van de leverancier, de configuratie en na een aantal jaren de opbrengst.

Bij deze adressen bent u (van 13:00 tot 16:00 uur) welkom:

 • Van Dormaalstraat 3 (15 panelen, rijtjeswoning, zon voorkant zuidoost)
 • Fontanalaan 24 (14 panelen, rijtjeswoning, zon voorkant zuidwest)
 • Van Dormaalstraat 4 (24 panelen, vrijstaande woning, zon achterkant zuidoost)
 • Isidorusweg 6 (16 panelen, semibungalow, zon achterkant zuidoost)
 • Gerretsonlaan 56 (5 panelen, semibungalow, zon achterkant zuidoost)

040energie is een Eindhovens burgerinitiatief dat burgers ondersteunt bij de installatie van zonnepanelen. 040energie werkt wijkgericht en heeft ook samenwerking gezocht met de wijkvereniging Prinsejagt 3. Voor meer informatie zie www.040energie.nl .

040energie heeft per type woning in de wijk voorbeeldberekening gemaakt met onder andere het aantal panelen, de verwachte opbrengst in Kwh en een aantal financiële aspecten. De berekeningen zijn gemaakt met behulp van Google Earth en Zonatlas. Hier kunt u de berekeningen bekijken en downloaden. Kies de berekening die bij uw type woning past:

 1. Rijtjeswoning zon zuidoost voor
 2. Rijtjeswoning zon zuidoost achter
 3. Rijtjeswoning zon zuidwest voor
 4. Rijtjeswoning zon zuidwest achter
 5. Vrijstaande woningen
 6. Semibungalows omgeving Serlioweg
 7. Semibungalows omgeving Weissmanstraat
 8. Semibungalows omgeving Heukelomstraat
 9. Semibungalows Isidorusweg

Tijdens de Open Dag kunt u contact leggen met 040energie voor het maken van quickscan voor uw eigen woning (vergelijkbaar met de voorbeeldberekening) of een schouw (na een bezoek). De quickscan is gratis, de schouw kost €30. Met het resultaat van de schouw kunt in gesprek gaan met de leveranciers waar 040energie mee samenwerkt of met een leverancier van eigen keuze.

 

In Wijkvereniging Prinsejagt 3 gaat in 2016 een werkgroep Duurzaam van start. Een van de doelstellingen is het zoeken van een goede vorm om beschikbare (praktijk)kennis in de wijk te delen.  Volgende stappen zouden kunnen zijn het opstellen van “eindplaatjes” en/of transitiepaden en het gezamenlijk inkopen. Alle hulp is welkom. Hierover later meer.

 

Voor vragen: Arjen van Halem