U heeft vast al wel opgemerkt dat de oude SOX- lampen vervangen zijn door nieuwe LED Philipslampen. Het licht in de gangetjes en op de garagepleintjes is niet langer oranje van kleur. Met het nieuwe witte licht is er meer contrast en detail te zien dan voorheen. Tijdens de proef heeft een enkele bewoner aangegeven dat het licht te fel naar boven schijnt. Dat geldt niet voor alle situaties. Wanneer u last heeft van fel licht dat naar boven schijnt, dan kunt u dat laten weten aan de heer Hans Hartsuiker. Hij kan de lampenkap aan de binnenkant gedeeltelijk afplakken. Dat scheelt aanzienlijk in het naar boven schijnen. Ga niet zelf aan de armaturen aan de slag. Een van de nieuwe lampen is hierdoor al ernstig beschadigd!

De armaturen van de oude lampen waren helemaal versleten. Het montagebedrijf heeft ze meegenomen om netjes op te ruimen. De SOX- lampen zelf daarentegen zijn grotendeels nog wel goed. Hans Hartsuiker heeft deze lampen opgeslagen en wie een lamp voor eigen gebruik zou willen hebben, kan deze bij Hans ophalen. Wie het eerst komt, die … Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wat betreft het stroomverbruik maken we met de nieuwe lampen een goede beurt. De LED- lamp verbruikt ongeveer een derde van de stroom van de oude lamp. Dat betekent dat de vereniging weer over kan gaan tot vergoeding van €11 per lamp en dat het bedrag verrekend kan worden met de contributie. Er hoeft geen extra betaling vanuit de vereniging aan de lamphouder meer plaats te vinden.

Mocht u zien dat een LED lamp niet goed werkt, dan stellen we het op prijs wanneer u dat even meldt. Onze mannen van de veiligheidsverlichting blijven paraat.

Namens hen, Gerrie van der Ven