Belangrijke activiteit is de onderlinge attendering en alarmering wanneer er iets gaande is in de wijk/omgeving, zoals inbraak, vandalisme, fietsendiefstal of het signaleren van verdachte personen. U kunt denken aan bijvoorbeeld “klusjesmannen” of personen die op een opvallende manier de huizen bekijken.

Meldingen, eventueel met foto, kunnen gedaan worden via de WhatsApp-groep “Preventie Prinsejagt 3”. Iedere bewoner van onze wijk kan zich bij deze groep aanmelden. De gegevens hiervoor staan op de achterzijde van de nieuwsbrief. Belangrijk is om de melding zo snel mogelijk te doen en eventueel ook de politie op de hoogte te stellen.

Politie 0900-8844 en bij spoed 112

Kijk uit voor mensen die met een smoesje binnen willen komen!

Naast inbreken of insluiping, bedient het dievengilde zich steeds vaker ook van allerhande babbeltrucs om bij mensen binnen te komen. De politie en de Buurtpreventie maken zich daar zorgen over. Oplichters en dieven proberen u van alles op de mouw spelden met maar één doel: bij u binnenkomen en u iets afhandig maken. Het kan zijn dat u voelt dat er iets niet in de haak is, maar het onbeleefd vindt om zo iemand niet te woord te staan of binnen te laten. Toch … laat nooit onbekenden binnen, hoe onaardig u dit ook vindt!

Meer informatie kunt u vinden d.m.v. deze link Babbeltruc (politie.nl)